Nieuwbouw van een doorgedreven lage-energiewoning (traditionele uitvoering) en tevens zorgwoning met een centrale patio in het midden van het huis in Hechtel-Eksel. De gevels van deze moderne woning met plat dak worden uitgevoerd in lichtgrijze gevelbepleistering. De afwerking van de carport en tuinberging is voorzien in donkergrijze gevelpanelen en vormen een contrast met de lichte gevelpleister. De carport en tuinberging zijn bewust geschakeld aan de woning zodat ze integraal deel uitmaken van het totaalontwerp.
Omwille van de oriëntatie (zuiden aan straatzijde) is er een verdiepingshoog raam met achterliggende vide voorzien aan de voorgevel, om op die manier optimaal gebruik te maken van de passieve zonnewinsten. Om vervolgens de privacy van de bewoners te garanderen en de inkijk vanop de straat te beperken wordt er een bijkomende tuinmuur van 1,8 m hoogte opgetrokken op 4,20m voor de voorgevel. Deze tuinmuur begeleidt de bezoeker bovendien richting de voordeur. Door de tuinmuur op een afstand van 4m20 van de voorgevel te plaatsen kan de zon de woning nog steeds voldoende binnendringen en ontstaat er een ‘zonneterras’, weliswaar in de voortuinstrook, maar ook hier biedt de hoogte van de tuinmuur van 1m80 de nodige privacy.
De patio situeert zicht in het midden van het gelijkvloers, waarbij er lichten en zichten gecreëerd worden tussen de verschillende delen van het huis. Er wordt eveneens veel belang gehecht aan de verschillende buitenruimtes (patio, zonneterras aan de voorzijde van het huis en een overdekt terras aan de achterzijde). 
Wat betreft het bouwprogramma bestaat het geheel uit een eengezinswoning met een bijkomend zorggedeelte op het gelijkvloers, bestaande uit een ruime slaapkamer annex badkamer. De volledige begane grond is rolstoelvriendelijk opgevat met het oog op aanpasbaar en levenslang wonen.
 
ARCHITECT VAN A TOT Z
ARCHITECT VAN A TOT Z
 
MODERNE ARCHITECTUUR
MODERNE ARCHITECTUUR
 
MAATWERK
MAATWERK
 
ENERGIEZUINIG ARCHITECT
ENERGIEZUINIG ARCHITECT